Koli Ölçüsü belirlemek sanılanın aksine bir çok değişkeni içinde barındırır. İlk olarak elimizde bir ürün varsa nasıl bir yol izlemeliyiz ona değinelim.
Ürünü düz bir zemine yerleştirmenizi tavsiye ederim. Sonra ölçüm cihazı ile (şerit metre, cetvel, mezura vs.) ürünün yatay zemindeki ölçülerini çıkartabiliriz. Bu ölçülerden kısa olan kolinin-kutunun enini, uzun olan ölçü de kolinin-kutunun boyunu vermektedir. Eğer iki ölçü de aynıysa en ve boy kısmına aynı ölçüyü yazabilirsiniz. Sonrasında ürünün bulunduğu zeminden, ürünün dikey eksendeki en üst noktasını ölçebilirsiniz. Bu çıkan ölçü de kolinin-kutunun yükseklik ölçüsüdür. Eğer bir koliye-kutuya birden fazla ürün koyulacaksa kolinin-kutunun en ve boy ölçüsü en düşük olacak şekilde dizmekte fayda olacaktır. Yüksekliği daha fazla yapabilirsiniz. Örneğin elinizdeki ürünleri koli-kutu zeminine 12 adette dizebilirsiniz, 6 adet zemine 6 adet üstüne şeklinde de dizebilirsiniz. 6 adet zemin, 6 adet üstüne dizmeniz koli-kutu maliyetinin daha düşük çıkmasını sağlayacaktır.
Çıkan koli ölçüsü 3 boyutuna; tek oluklu kolilerde-kutularda 1 cm, çift oluklu kolilerde-kutularda 1,5 cm ekleyerek sistemimize ölçüleri girebilirsiniz.
İkinci olarak elimizde numune koli-kutu varsa ne yapmalıyız? Koliyi-kutuyu katlı bir şekilde yine düz bir zemine yerleştirebilirsiniz. Yatay düzlemde en ve boyunu (kolinin-kutunun dışını) ölçebilirsiniz. Zeminden kolinin-kutunun dikey eksendeki en üst noktasını ölçebilirsiniz. Bu da size kolinin-kutunun yükseklik ölçüsünü verecektir.
Numune koli, kutu ölçü dış alana pay eklemenize gerek yoktur. Çıkan ölçüleri direkt olarak sistemimize girebilirsiniz. Kısa kenar en kısmına, uzun kenar boy kısmına, zeminden üst noktasına olan ölçüyü de yüksekliğe yazmanız gerekmektedir.
Zaten siparişinizden sonraki gün ekibimiz sizinle iletişime geçip son onayı almaktadır.