Çoğunluğu sanayici olan toptancılar, koli sektörü pazar payının büyük kısmını oluşturur ve koli nasıl katlanır onlar için bir sorun değildir. Perakende, sektörün yalnızca ufak bir kısmıdır. Sanayiciler başta olmak üzere toptancılar, mukavvanın temel olduğu koli sektörüne hakimdirler. Başka bir deyişle konuyla ilgili personelleri vardır, ürünü tanırlar, paketleme konusunda deneyimlidirler. Bu sebeple hatalar yaşanmaz, fireler az olur.
Konu perakende sektörü olduğunda ise durum farklılaşır. Özellikle start-up’lar ve e-ticarete yeni başlayanlar, ambalaj ve paketleme sektörü tecrübesine sahip değildir. Bu yüzden özellikle ilk siparişlerinde hata ihtimali artar. Koli nasıl katlanır önemli bir soru haline gelir?
Koli Lazım olarak perakende sektörüne çok önem veriyoruz. Az adetli siparişler, Koli Lazım çatısı altında toptan kadar değerli. Bu doğrultuda teslimat gönderilerimize açıklayıcı dokümanlar ve etiketler eklemeye başladık. Ayrıca bu bilgilendirici blog içeriğiyle internet ortamında bizlere ulaşanları katlama konusunda bilgilendirmek istiyoruz.
Mukavva, koli ve kutuların ham maddesi diyebileceğimiz, 2 yüzeyli bir yapıdır. Yüzeylerin bir tanesini oluklu kısım, diğer yüzeyi ise düz zemin oluşturur. Oluklu kısım doğası gereği katlanmaya daha yatkındır, kolay şekil alır. Düz yüzey ise daha sağlamdır, darbeleri sindirir ve tolere eder. Kargodan açık halde gelen kolilerinizi, oluklu kısım iç tarafta kalacak şekilde katladığınızda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Fakat düz zemin tarafına katlamaya çalışırsanız koli ve kutular zarar görür, yıpranır. Katlamayı başarsanız dahi estetik görünümü kaybeder. E-ticaretin ve kargo gönderiminin bu kadar yoğun olduğu dönemde kimse estetikten taviz vermek istemiz diye düşünüyoruz.
Özetle oluklu kısım iç tarafta kalıyor, katlanma bu tarafta yapılıyor, düz yüzey ise dış tarafta kalıyor. Böylece sorunsuz bir şekilde kutunuzu kurmuş, hazır hale getirmiş oluyorsunuz.